TT Ads

Något som är populärt bland både vuxna och barn, det är att köra med radiostyrda bilar. Dessa finns ju i en mängd varianter, modeller och prisklasser. För yngre kan det vara bra att satsa på radiostyrd bil barn. En som inte kostar allt för mycket att köpa. Visar det sig att intresset håller i sig, ja då kan det vara dags att satsa på lite mer avancerade och dyrare modeller. Om du vill, köp fjärrstyrda bilar hos Billig Lek. De allra flesta barn tycker det är kul med alla sorters radiostyrda leksaker. Sedan är det även ett mycket bra sätt att öva upp barnets kognitiva och motoriska förmåga.

För att hitta en bra radiostyrd bil barn så gäller det dock att ta en del saker i beaktning. Vad gillar just ditt barn? Hur aktsam är han eller hon med sina saker? Hur dyrt eller billigt vill du att det ska vara? Hur avancerad ska den radiostyrda bilen vara?

Hitta rätt radiostyrd bil till ditt barn

För att hitta vilken radiostyrd bil till ditt barn du ska köpa, så är det bra att fundera lite på hur den ska användas. Det går ju att köra med radiostyrda bilar både ute och inne. Men, beroende på var det ska köras mest, så bör du fundera på storleken. För utelek är det rätt bra att satsa på en något större fjärrstyrd bil som klarar av att köra på olika underlag. Det utan att den fastnar. Ska den bara köras inne, ja då kan det räcka med en mindre bil.

Du bör även välja en radiostyrd bil efter vad det är för ålder på ditt barn. Oftast kan det stå på paketet vad för ålder som rekommenderas. Men sedan vet du även bäst själv vad ditt barn kan och inte kan.

Vilken frekvens ska det vara?

Mellan bilen och kontrollen är det en viss frekvens. Det är det som gör att man kan fjärrstyra bilen. Om man köper radiostyrda bilar med en frekvens mellan 27Mhz och 40 Mhz, som är vanligt, så är det bra att veta att det då inte går att köra flera fordon samtidigt, om de har samma frekvens. Det eftersom att signalerna så att säga stör ut varandra. Så har du två bilar med dessa frekvenser, så måste man turas om. För att kunna köra flera fordon samtidigt så måste det vara en 2,4Ghz frekvens. Om du har två bilar med den frekvensen, så kommer de inte att störa ut varandra.

Tänk på batteritiden

Alla typer av radiostyrda leksaker går på batteri. Det gäller att kolla ifall dessa ingår. Om inte, kolla vad det är för batterier du behöver köpa till. Är det engångs, eller är det uppladdningsbara? Det brukar vara lätt att se vad det är för batterier du behöver. Om det är uppladdningsbara batterier, så är det även bra att kolla hur länge de måste laddas varje gång. Sen hur snabbt de dras ut av att köras. Om bilen bara kan köras i 10 minuter och batterierna sedan måste laddas flera timmar, så förtar det ju det roliga med att köra radiostyrd bil!

TT Ads