TT Ads

Idag är det rätt vanligt att köpa det mesta på nätet. Det eftersom att man har då ett bra mycket större utbud samt att man ofta kan hitta bra priser på det man ska köpa. Även elektronik av olika slag är något du kan hitta att köpa online. Leverantörer och annat för det finns här. Du kan handla allt från batterier, belysningsartiklar, drönare, dioder, elmätare och en massa mer.

E-handel överlag är något som hela tiden ökar och det över stora delar av världen. En stor fördel att handla på nätet är just att man inte blir bunden till just den butik man har i sig egen stad. För att du ska undvika att bli lurad då du handlar elektronik eller annat online, så ska vi ge dig bra tips att tänka på!

5 tips om vad du ska tänka på innan du handlar på nätet

När du har hittat en vara hos en nätbutik, då bör du kolla upp en del saker. Se över om du har ångerrätt. I Sverige har man alltid 14 dagars ångerrätt, inom EU 7, men handlar du i ett annat land kan det vara andra regler.

En annan sak att tänka på, det är om det tillkommer tullavgifter eller andra avgifter, det om du handlar utomlands.

Se även över hur betalningen ska ske och om det görs med en säker metod. Lämna inte ut fler personuppgifter än vad som behövs för att genomföra köpet.

Du bör även titta efter om det finns så kallade kvalitets- och miljömärkning och om den är äkta. Idag är det mycket vanligt att det säljs kopior av originalprodukter. Du bör vara noga med detta så du inte får en produkt som innehåller material eller gifter otillåtna i Sverige. Inom EU finns en CE-märkning, som garanterar att produkten överensstämmer med grundläggande krav.

Sist men inte minst, kan det du ska köpa återvinnas? Om man ser till både EU och Sverige, så finns det lag på att företag som säljer, tillverkar eller importerar elektronik har en skyldighet att samla in och återvinna det de sålt eller importerat.

TT Ads