TT Ads

Kala och nakna väggar i hemmet är inte så inbjudande och är ganska trist! Det är inte fel att dekorera väggarna med en tavla eller fler! Att hitta rätt tavla, det kan vara både lätt och svårt. Det beror ju på om du vill matcha dem med din övriga inredning eller bara ta motiv som tilltalar dig. Det allra viktigaste för att ett rum ska kännas genomtänkt, det är att du satsar på motiv som du faktiskt tycker om. Skulle du bara välja tavlor efter färgskalan i rummet, så kan det tyvärr ge ett rätt trist intryck samt att det kan kännas lite krystat.

Ett rum bör spela din personlighet. Om du har valt en viss tavla, så kan du med fördel testa hur den ter sig i olika rum. Eller testa olika platser i själva rummet. Det är viktigt att det känns rätt!

Du kan välja att köpa helt nya tavlor, eller ta fram gamla tavlor du ställt undan för längre sedan.

Häng dina tavlor i rätt höjd

Ett vanligt fel när en tavla hängs upp det är att den gärna kommer för högt upp. Det som man kan göra, det är tänka på att själva motivet i sig, det ska vara i ögonhöjd. Den genomsnittliga ögonhöjden är att ha ungefär 150 cm från golvet till tavlans mitt. Om det är en tavelvägg så har då en mittlinje av kompositionen som håller ögonhöjd.

Är det så att du vill hänga flera tavlor bredvid varandra, så se till att ha en linje som är vilsam att se på. Tavlorna kan till exempel hålla samma linje i nederkant, eller att de håller samma linje i överkant. Om du sätter tre tavlor bredvid varandra, se till att de alla har samma avstånd mellan sig.

Välj rätt storlek på dina tavlor

Att hitta rätt storlek på din tavla, det har att göra med hur dina väggar ser ut. Att ha en alldeles för liten tavla, helt ensam på en stor vägg kan göra att det ser dumt ut. En allt för stor tavla på en liten vägg är inte heller det särskilt snyggt. Du kan med fördel testa dig fram genom att hålla upp den mot väggen. På en stor vägg kan det vara snyggt men en enda stor och maffig tavla. Det är även snyggt att gruppera flera mindre tavlor tillsammans.

Olika spännande sätt att framhäva dina tavlor på

Det är inte ett måste att bara ha tavlor på väggarna. Det går att ha dem lite var du vill! Du kan ställa en vacker tavla på din bokhylla eller på ett skåp. Det går även att skapa som ett stilleben i dina fönster. Det med en tavla och andra snygga inredningsdetaljer

Om du vill satsa på posters, så kan du istället för att rama in dem sätta en vajer på väggen och sedan nypa fast dina posters på den med träklädnypor

Sedan, gör lite som du vill med dina tavlor, för det är ju vad du tycker är snyggast som spelar roll!

TT Ads