TT Ads

Med eget hus blir inredningen plötsligt lite viktigare. Det är inte en avgörande skillnad, men den finns där. Man vill bara inte kompromissa längre. Med eget hus är det dags att vis upp vem man är, och sätta sin helt personliga prägel på hemmet. En inredningsdetalj som vi tycker kräver lite extra uppmärksamhet är gardinerna. Det finns skilda åsikter här och vi kommer inte att ta parti här, eller diskutera för- och nackdelar. Vi förutsätter här att ni är pro gardiner i hemmet och kommer att ge lite tips som kan vara värda att ta med sig, innan du letar efter gardinbutik

Ljust eller mörkt rum?

Har du stora fönster med mycket ljusinsläpp bör du välja så ljusa gardiner som möjligt. Inte bara för att bevara ljuset utan också för att förlänga livslängden på gardinerna. Starka färger bleks snabbt i ett fönster med mycket ljus utifrån. Har du valt skira, ljusa fardiner håller de sig helt enkelt fräscha längre tid.

Ofta hamnar den gamla hederliga gardinkappan i köket, men du kan också använda dem i de mindre fönsterna på nordsidan av huset. Här släpper de in betydligt mera ljus än de klassiska, draperade gardinerna Var modig och välj ett markant mönster i häftiga färger, så undviker du kökskänslan.

Hitta rätt på nätet.

Du kan förstås hitta din gardin på nätet. Du sparar värdefull tid om du lyckas hitta rätt här. Klicka på dekoria.se här hittar du snabbt både gardiner och tillbehör. För att kunna hitta rätt på nätet bör du ha funderat igenom gardinvalet ordentligt. Är ni flera i huset kan det vara på sin plats att ha diskuterat eventuella alternativ, innan ni ska handla. Ska ni beställa gardiner efter mått, har ni större chans att butikens urval är av en storlek, som ger er de valmöjligheter ni behöver. Titta gärna på heminredningssidor och låt er inspireras.

TT Ads