TT Ads

Är det så att du har planer på att skaffa dig helt nya utemöbler? Det är ju rätt trevligt att ha snygga och bekväma utemöbler att sitta i utomhus under sommaren. Inför valet av dina nya trädgårdsmöbler, så finns det en del saker att tänka på. Bland annat vad du har plats med, vad för modell det ska vara samt vad för material du föredrar. Du som ska köpa, du kan hitta alla trädgårdsmöbler här. Just materialet är det som spelar stor roll för många i valet av utemöbler. Förr det är vad som påverkar om du måste satsa på att underhålla dem.

Det du bör fundera på, när du ska välja utemöbler, det är dels huruvida du har tid och lust att slipa och olja dem eller om du föredrar att bara kunna torka av dem. Fundera även på om de ska kunna stå ute året om eller om de ska bäras in i förråd.

Välja utemöbler efter material

När det gäller materialval så är utemöbler i trä ett ganska klassiskt val. Dels så är de vackra att se på, dels håller de bra, om du ser till att underhålla dem och sköta om dem på rätt sätt. Du kan komma att behöva både slipa och olja in den.

Ett annat val av material är syntetmaterial så som konstträ och konstrotting. Just konstrotting har varit med ett tag nu och är vanligt att se inom lounge-grupper. Konstträ är rätt nytt, men det har kommit allt fler utemöbler i detta material. Båda materialen har en bra hållbarhet, samt att de även kan stå ute året om samt är lätta att göra rena.

Du kan även välja utemöbler i metall. Det brukar då handla om material så som rostfritt stål, aluminium eller gjutjärn. De tål det mesta och klarar av att stå ute året om. Dessutom är de nästan helt underhållsfria, men mår bra av en tvätt då och då.

TT Ads