TT Ads

Nu står snart sommaren inför dörren och äntligen är det dags att få njuta av härliga stunder i trädgården igen.

Skapa en vacker, spännande och praktisk trädgård med hjälp av marksten. Det finns många användningsområden där marksten ger en fröjd för ögat samt fyller sin funktion. Skapa en vacker gångväg upp till huset, stämningsfulla gångar mellan rabatterna, lägg sten på uteplatsen eller runt poolen – ja, endast fantasin sätter gränserna! Varför inte skapa tilltalande nivåskillnader med hjälp av stenplattor? Det finns plattor i olika färger – kanske blir den rödfärgade din favorit? Eller önskar du en lugnare grå variant?
Att lägga marksten är lättare än många tror. Tänk på att inte lägga stenen för tätt. Mellanrummet fyller du sedan med fogsand, vilket gör att stenen ligger stabilt. Trädgården blir garanterat vacker och hemtrevlig med stenplattor och som en liten extra bonus blir den även mer lättskött. Stenplattor passar utomordentligt till både små och stora trädgårdar.

Se över användningsområdet

Utbudet av stenplattor är gigantiskt. De finns i mängder av olika former, struktur, färger och ytbehandlingar.
Några goda råd på vägen är att tänka över användningsområdet ordentligt och därefter se över vilka olika slags plattor som passar för ändamålet. Ska du, till exempel, lägga sten på garageuppfarten, krävs det en tålig och tjockare variant som tål fordon och är godkänd för bilkörning. Viktigt att tänka på här är att marksten delas upp i olika klasser; om de är godkända för gång-, bil- eller industritrafik.
På stenlagda ytor läggs med fördel en vacker kantsten för att få ett snyggt avslut. Kantstenen är inte bara vacker – den fyller även en funktion genom att hålla ogräs borta från dina stenlagda gångar samt ger mer stabilitet.
Låt fantasin och kreativiteten flöda och skapa dina drömmars trädgård med hjälp av marksten. Du hittar lätt stenplattor för alla smaker och behov.

TT Ads