TT Ads

När du ska uppdatera din inredning är det bra att ha en plan och stil att hålla sig till. Det kan då vara lättare att skapa den atmosfär du är ute efter genom inspiration från en eller flera fördefinierade inredningsstilar som du sen anpassar efter din personlighet och de möbler/prylar du har i just ditt hem. Här får du en kort liten guide till de stilar som det pratas mest om och som det finns mycket inspiration att hämta kring.

Skandinavisk stil

Blond, naturlig och stilren. Passar dig som vill ha en lugn och lite avskalad miljö. Välj ljusa, lätta träslag och neutrala färgskalor i exempelvis vita, beige, blå och gråa toner. Du kan finna bra erbjudanden inom denna stil inom bland annat köksutrustning såsom Holm pizzaskärbräda eller

Inspirerad av fabrikslokaler och råa ytor.

Industriell stil

Ger ofta en lite hårdare och ”maskulin” känsla om den inte blandas upp med mjukare material. Passar dig som gillar vill ha en lite coolare och kargare känsla hemma (”storstadsfeeling”). Använd råa obehandlade material som t ex tegel, grovt trä och metaller

Lantlig stil

Innebär ofta en rustik, gammaldags och lite romantisk känsla. Passar dig som vill ha en lite traditionell atmosfär och använda äldre möbler och prylar (som t ex arvegods & loppisfynd).

Det finns lite olika inriktningar i den här stilen. En som är mer åt det skandinaviska hållet med ljusa, lätta färger och trädetaljer som t ex panel på väggarna och möbler från ett annat sekel (gärna laserade eller ljust målade). En annan som är lite mer medelhavsinspirerad (tänk Frankrike/Italien) med mörkare träslag och tyngre möbler.

Minimalistisk stil

Tanken bakom den här stilen är att skala bort allt onödigt och bara inreda med sådant som har en tydlig funktion. Vill du gå i en minimalistisk riktning hemma så använder du rena linjer med ett fåtal möbler och sparsamt med prylar.

TT Ads