TT Ads

Att köpa separat underrede bord och separat bordsskiva, det är idag ett sätt att skapa ett eget bord. Men hur gör man då för att hitta ett bra underrede till bordsskiva och är det skillnad på ett underrede soffbord och underrede för ett köksbord? Hur man hittar rätt underrede bord, det är vad vi ska försöka hjälpa dig med i denna artikel.

Det är rätt viktigt att välja ett par väl utformade bordsben för din bordsskiva. Det bästa alternativet du kan göra, är att välja ben och plankor och kombinera dem båda, det hos Plank-bord.

Ett annat sätt är ju att du gör en egen bordsskiva att sätta fast på ett underrede du köper. Om du ska välja en bordsskiva av plankor, så är det bra att se till att underredet stöttar upp alla plankorna bra.

Välj rätt höjd på underredet

Att ha ett underrede bord som är för lågt eller för högt, det är ingen höjdare! Det påverkar ju hur du kommer att använda bordet. Ser man till ett matbord, så är det ofta mellan 73-77 cm och stolar som säljs idag anpassas ofta efter dessa mått.

Om det är ett soffbord, så bör det anpassas efter din soffa samt om du vill kunna sitta vid det och äta!

Välj rätt bredd

Bredden är inte lika viktig på ditt underrede om man ser till det praktiska, men det gör en hel del för det estetiska. Fundera på om bordsbenen eller underredet ska vara lika breda som din bordskiva eller vill du att den ska vara in en bit under kanten? Om benen ska gå in en bit, så brukar det vara bra med 10-15 cm in.

Använder du plankor som bordskiva så se till att underredet har rätt bredd för den bredd du valt att ha på plankorna.

Fundera även på vad för färg du vill att dina bordsben eller ditt underrede bord ska ha!

TT Ads