TT Ads

Har du inte börjat jobba med sökmotoroptimering av din hemsida ännu? Ingen fara! Tveka inte, bara sätt igång. Det finns mängder av små och stora metoder för att förbättra dina placeringar på Google. Du kan alltid börja litet och jobba dig uppåt. Vi berättar mer om sökmotoroptimering och hur du kan gå tillväga.

Sluta aldrig

Sökmotoroptimering är något du måste jobba med kontinuerligt. Det är inget som du någonsin kan bocka av som färdigt och klart. Det är ett ständigt pågående arbete. Så fort du blir för nöjd med nuvarande situation kommer konkurrenterna börja passera dig på dina viktiga sökord. Så börja jobba med hemsidans innehåll idag och sluta aldrig, först då har du chans att placera dig bättre än de andra.

Tänk på sökorden

Fundera på vilka ord du vill synas på. Vad kan dina potentiella kunder tänkas söka på? Hur söker du själv på Google? Tänk dig in i dina kunders situation. Du kan nischa dig ytterligare genom att satsa på sökord som har att göra med mer specifika tjänster du erbjuder. Det är lättare att hamna högt på ord som färre satsar på.

Texterna måste hålla kvalitet

Texterna du skriver är en av de huvudsakliga sakerna Googles robotar tittar på när de avgör vilken position du ska få i sökresultatslistan. Google känner av när unikt innehåll produceras och premierar hemsidor som kontinuerligt publicerar detta. Att ge dina besökare något av värde är därför inte bara bra för besökarna utan även för dina positioner på Google. Kopiera inte andras texter eller guider. Den som skriver en artikel först ses av Google som ursprungskällan och det blir värt extra mycket. Bra innehåll ger också dina besökare en anledning att återkomma och chansen att de konverterar till kund ökar. Tänk därför på att använda dina sökord och sökfraser regelbundet i texter och rubriker, en bra riktlinje ca 1-2 gånger per 100 ord. Börja en mening med ett sökord.

TT Ads