TT Ads

Något som kan vara bra att köpa till hela familjen det är cykelhjälmar. Även om det bara är lag på cykelhjälm för barn under 15 år, så är det även viktigt att du som vuxen bär en du med. Hos Decathlon finns det ett brett utbud av cykelhjälmar att köpa, se dem här. När du och dina barn cyklar, så är det viktigt att ni gör det på ett säkert sätt. Utöver att bära hjälm, så bör ni då det är mörkt ute ha belysning på samt reflexer.

Bra tips när du ska köpa cykelhjälm

En cykelhjälm håller inte för alltid. Är den använd i 3-5 år, köp en ny. Samma sak om du har haft en olycka där du slagit i den i backen. Bra saker att tänka på då du ska köpa hjälm, det är passform, användningsområde och synlighet.

Just att hitta en hjälm med rätt passform är viktigt. Hjälmen ska sitta lagom hårt, så att den inte hamnar snett på huvudet eller att den ramlar av. Hjälmen ska även täcka panna, hjässa och bakhuvud. Den får inte heller sitta för lång bak på själva huvudet.

Det kan även vara bra att veta att det finns olika hjälmar som är designade för olika användningsområden. Det finns racerhjälm så väl som mountainbike-hjälm som allround-hjälmar. Köp den hjälm som passar din typ av cykling.

Du bör även se till att välja en cykelhjälm som du tycker är snygg. Grejen är ju att du ska ju bära den varje gång du cyklar och det är en större sannolikhet att du har på dig den om du tycker att den är snygg.

Du kan även satsa på en hjälm som syns. En hjälm som har en stark färg, eller en ljus färg, den syns bättre än en svart hjälm när det är mörkt ute. Du kan även välja att den ska ha reflexdetaljer och lampa.

TT Ads