TT Ads

Många känner igen sig i den frustration som det kan innebära, att man står där med ett snyggt plagg man tänker ha på – men man saknar kompeterande kläder som matchar till plagget. Det kan vara att mönstret på en tröja är fint, men lite speciellt, och så saknar man kanske enfärgade byxor i passande nyans till. Det är lite tråkigt, när man då och då rensar ut i garderoben. Man konstaterar, att ett plagg som varit väldigt moderiktigt en gång, aldrig riktigt blev använt.

Mera planlagt, och mindre impulsivt

De flesta köper en stor del av sina kläder och andra modeartiklar, mer eller mindre impulsivt. Man får syn på et plagg, kanske till och med på rea, som man bara måste ha. Och det kan vara en glädje, som man såklart inte behöver välja bort helt och hållet. Men genom att vara bara en smula mera strukturerad i sina modeinköp, kan man undgå dessa frustrationer med plagg som inte får lova att leva upp till sin potential. Om man önskar att bliv en smula mindre impulsiv, kan man börja med att skapa en struktur i sin garderob, som hjälper en att planera sina inköp efter reellt behov.

Skriv upp det som saknas löpande

Ett sätt att få struktur i garderobens komposition, är att skriva upp när man saknar t.ex. svarta byxor i neutralt snitt. Man kan ha en griffeltavla ståendes i eller vid garderoben, där man löpande skriver det man behöver. Fördelen med en griffel eller whiteboardtavla, är att man löpande kan skriva upp, och sedan sudda ut när man skaffat det. Därutöver är det en bra idé att skriva ner vilka typer av plagg man äger på en lista i ett Word eller Excel dokument, när man rensar ut i och går igenom sin garderob. När man skaffat sig en överblick, så kan man gå målinriktat efter den typ av plagg man saknar nästa gång man är på shoppingtur.

TT Ads