TT Ads

Dags att flytta?

Om du är på väg att flytta från lägenhet till hus kan det vara många viktiga saker att tänka på. Det bästa är att göra sin hemläxa ordentligt. Kanske flyttar du in i ett nybyggt hus, kanske flyttar du in i ett gammalt hus som ska renoveras om, eller en del som ska byggas till. Det kan vid vissa tillfällen vara en bra idé att ha ett bra teoretiskt fundament när det ska byggas om eller byggas till. En idé kan vara att gå en kurs eller gå till en föreläsning om ämnet så kan du förhoppningsvis känna dig mer trygg i ditt beslut.

Kolla även upp energimärkningen när du ser på hus. Det kan bli en dyr affär i längden om det är så att huset inte är ordentligt isolerat. Det kan då behöva efterisoleras och fönster kanske behöver bytas ut eller själva energikällan behöver bytas ut.

Att se vem man har som granne kan vara en bra idé. Det kanske inte är så kul att råka flytta in vid sidan av ett studentkollegium om du har småbarn.

Se över hur skatterna ser ut! En viktig punkt.

En annan viktig punkt att tänka på är hur långt du har till ditt jobb och om du reser med offentlig transport hur långt det är till närmsta busshållplats eller tågstation. Kom även ihåg att tänka på att det på vissa vägsträckor kan vara extra mycket trafik vid rusningstid.

Gör upp med dig själv vad du tycker är viktigt – ska det vara en bra skola i närheten, möjligheter för att bada eller tycker du om att ta skogspromenader så kanske du ska prioritera en skog i närheten.

Oavsett vad som är viktigt för dig vid en flytt så är det alltid en bra att göra ett ordentligt bakgrundsarbete för att få en så smidig flytt som möjligt.

TT Ads