TT Ads

Är du en samlare?

Ibland samlar man på sig saker som man egentligen inte behöver. Då kan det vara bra att göra en ordentlig genomgång av hela hemmet. Tänk så mycket elektronik man kan ha ståendes och ha sparat. Behöver du verkligen ha en gammal walkman liggandes i skåpet? Eller den gamla skrivaren? Ibland kan man spara såna saker och baragå ut och köpa nya bläckpatroner medans det andra gånger visar sig att elektroniken är för gammal för att sparas på. Vissa gamla elektriska apparater frigör dessutom plaster i luften och det kan vara värt att tänka på, så släng ut det du inte använder.

En annan bra idé för att rensa ut är att se igenom gamla pärmar. Behöver du verkligen spara gamla räkningar som är flera år gamla? Det är bara att sätta igång och gå igenom och rensa ut det som inte behöver sparas mer. Hur viktigt är det att spara en gammal elräkning från 2006?

Samma princip gäller kläder,skor och accessoarer. Det är bara att starta från vänster sida i garderoben och rensa ut det som inte används. Du kan ge bort till släktingar eller vänner eller till Myrorna. Om det är hål på kläderna är det inte så mycket att göra men bara att slänga ut.

Gamla lexikon och andra böcker är heller inte saker du behöver spara om du inte har ett jättestort bibliotek vill säga. Bättre att ha böcker som du faktiskt intresserar dig för.

Något som kan vara lätt att glömma att se igenom är badrumsskåpet. Här är det lätt att samla på sig gamla schampooflaskor, gamla hårsnoddar, utgångna cremer och andra onödiga saker. Det är bara att sätta på sig rengöringshandskarna och gå igång med att städa ut här också.

Följer du dessa råd är du en bra bit på väg mot ett mindre plottrigt och mer luftigt hem!

TT Ads