TT Ads

Idag finns det två typer av grävmaskiner kan man säga. Det är grävmaskiner utrustade med hjul och de som har larvband. Båda dessa varianter har sina fördelar och nackdelar. Du kan fundera på vilken av dessa som passar dig bäst. Mycket beror på vad för jobb det är du ska göra. Det kan vara bra att även se till skopor och tillbehör samt även se om det går använda ett s45 fäste eller inte.

Olika grävmaskiner passar för olika behov så väl som de passar för olika krav. Du har bland annat dessa att välja på:

  • Minigrävmaskiner

  • Medelstora grävmaskiner

  • Stora grävmaskiner

Olika typer av grävmaskiner

När det gäller minigrävmaskiner, eller minigrävare, så brukar dessa väga från 0,8 ton och upp till 6 ton. Dessa maskiner passar oftast alla bäst för lättare arbeten eller byggnadsarbete i små utrymmen.

När det gäller medelstora grävmaskiner, så väger de oftast mellan 10–40 ton och de passar bra för de arbeten där det krävs lite mer kraft och lite mer kapacitet.

Stora grävmaskiner väger mellan 40–70 ton. Dessa är bra för större anläggnings- och byggnadsarbete där det även kan finnas behov att kunna lasta med en hög kapacitet eller om du ska utföra stenbrytning

När det gäller bandgrävmaskiner, så ger dessa en bra stabilitet på underlag som är ojämna. När det gäller hjulgrävmaskiner så är dessa bra eftersom att de ger en större rörlighet.

Köpa grävmaskin och bra tillbehör

När du ska köpa grävmaskin, utgå från vad det är du ska göra samt vad du har för budget så klart. Det är ju bra att ha en grävmaskin som klarar av olika sorters jobb och inte bara ett enda. Där kan du ha nytta av att koppla på olika skopor och annat, det med hjälp av bland annat ett s45 fäste samt att det även finns andra bra fästen.

TT Ads